Spørsmål og svar om videoproduksjon

Her finner du en samling av ofte stilte spørsmål om videoproduksjon, og om å jobbe med oss. Og forhåpentligvis finner du noen gode svar på de også :) Vi kommer til å bygge på denne siden kontinuerlig. Ta kontakt om du savner noe her!

Hva slags prosjekt kan Akasuki produsere?

Det enkle svaret er; film. Vi tar oss av omtrent alt innenfor filmproduksjon for bedrifter og organisasjoner.

Spørsmålet er heller; hva er det dere trenger? Hva er målene deres, utfordringene deres, og kan video bidra? I så fall hvordan?

Noen vil kommunisere til kunder, noen til ansatte, og noen til investorer. Og basert på hva og hvordan vi skal kommunisere til dem utvikler vi et konsept sammen.

Det spiller ingen rolle om det er animasjon eller “ekte” 2D-video eller hva enn; vi fikser det!

Hva er Akasuki sin tilnærming til budsjettstyring og kostnadsoversikt?

Ingen grunn til å bekymre seg for at videoen skal koste mer enn dere har å legge inn. Vi opererer alltid med prosjektpris slik at dere vet nøyaktig hva prisen vil bli på forhånd.

Dersom det kommer utgifter utenom vil vi enten avtale en budsjettsramme eller vi ber om godkjenning før innkjøp.

Det skal ikke komme noen overraskelser, men være forutsigbart å jobbe med oss!

Hvor mye koster en filmproduksjon?

Det er mange faktorer som påvirker hva en video vil koste.

Alle bedrifter har ulikt budsjett, behov og utfordringer vi som filmskapere må ta hensyn til.

I tillegg må vi analysere arbeidet som må legges i filmen.

Den eneste måten du kan få en nøyaktig oversikt over kostnadene vil være å ta et møte der vi kan forstå behovet og lage en løsning med tilhørende pristilbud.

Det beste og mest effektive er om du kan gi oss en ramme vi skal holde oss innenfor når vi legger opp tilbudet. Da kan vi sette opp en eller flere løsninger å velge mellom som vi vet er innenfor budsjettet.

Hvor lang tid tar det å lage en video?

I teorien kan vi lage en film på én dag! Det er sjeldent at det er nødvendig, men vi har faktisk gjort det.

Hvor lang tid det tar avhenger naturligvis av prosjektet. Noen prosjekt er mer kompliserte og tidkrevende.

De fleste prosjekt kan ferdigstilles på én uke. Dette er avhengig av raske og gode tilbakemeldinger fra dere.

Gjennomsnittlig tar det omtrent 2 – 4 uker fra vi starter konseptutvikling til vi har en ferdigstilt video klar til å brukes.

Hvilke deler av videoproduksjonen gjør Akasuki?

Vi gjør alt fra konseptutvikling og strategi, til ferdigstilling av video, til å lage en plan for hvordan dere kan få mest mulig ut av videoen!

Har dere allerede en idé og strategi, og vil bare ha hjelp til å lage videoen, så gjør vi det også med glede.

Kan Akasuki hjelpe oss med en distribusjonsstrategi for videoen?

Vi hjelper veldig gjerne med en distribusjonsstrategi for video.

Faktisk så foretrekker vi å kunne være med på å legge opp en strategi og plan for bruk av videoen. Når vi vet hvordan videoen er ment å brukes fra starten av kan vi tilpasse videoen slik at den blir optimalisert for kanaler, målgruppe og lignende.

Det er også lettere å måle effekten fra videoen. Vårt mål er at du skal få igjen for investeringen din i video.

Hva er prosessen i en videoproduksjon?

Vi starter alltid med et møte for å bli bedre kjent med dere og behov dere har. Vi finner ut hva vi kan produsere og hvorfor. Hva er det vi prøver å løse eller oppnå? Dette er et viktig spørsmål for dere til å se hvor mye dere ønsker å investere i prosjektet.

Deretter vil vi i Akasuki analysere informasjonen vi har fått og det vi har diskutert. Vi setter opp løsningsforslag med pristilbud. Ofte kan vi her foreslå flere alternativer til ulike budsjett. Har vi ikke truffet 100% på forslagene våre tar vi tilbakemeldingene og gjør justeringer frem til vi har kommet frem til det perfekte prosjektet!

Når vi har blitt enige om konsept og pris, setter vi i gang med planlegging og etterhvert innspilling. Her ser vi an hvor involvert dere bør og ønsker å være. Noen kunder ønsker å være involvert i utvikling av manus og å være tilstede på innspilling, andre ønsker at vi tar oss av alt.

Vi redigerer sammen et utkast (på filmspråk “rough cut”) som dere gir tilbakemelding på. Etter dialog frem og tilbake, noen endringer og justeringer, har vi en ferdig film klar til å deles og brukes!

Bruk oss gjerne til å lage en strategi og distribusjonsplan slik at dere får mest mulig ut av investeringen deres.

Hvordan håndteres eventuelle endringsønsker eller tilbakemeldinger på filmen underveis i prosessen?

Produksjon av video er et samarbeid mellom dere og oss. Vi tar oss av alt fra A til Å, men vi er likevel avhengig av tilbakemeldinger underveis slik at vi vet at vi er på riktig spor.

Det er spesielt to steg i prosessen hvor vi ønsker tilbakemeldinger:

  • Ved utvikling av konseptet: Vi blir enig om en strategi, innhold og eventuelt manus for videoen før vi starter innspillingen.
  • I redigeringsfasen: Vi sender dere et grovt utkast på filmen. Dere gir tilbakemelding ved å henvise til tidskoden, slik at vi vet nøyaktig hva og hvor dere vil ha en endring.

Det er mye som kan justeres. Sa dere noe feil? Vil dere legge til noe eller ta vekk noe? Endre musikken? Gjøre videoen kortere eller lengre? Ja, det meste kan gjøres om.

Vi skal alltid sørge for at dere får en video dere kan være stolt av og elske å vise frem i lang tid fremover!

Relaterte innlegg

Gira på å lære mer? Sjekk ut noen av disse!

5 grunner til at video bør være en del av bedriftens markedsføringsstrategi

Alle bedrifter bør bruke video i sosiale medier, på nettsiden og selv i møter. Ikke helt forstått fordelene med å ha video i verktøykassen enda? We got you!

Ikke start videoen med en logo

De første sekundene av en video er de viktigste. Her forklarer vi hvorfor du ikke skal bruke de på logoen din, og hva du kan gjøre istedenfor.

Lurer du på noe?

Vi elsker å prate video og å hjelpe bedrifter finne gode løsninger for å kommunisere bedre og selge mer. Det er gratis og uforpliktende å ta kontakt med oss for alt relatert til video :)

Call to action Form

Informasjon behandles i henhold til vår personvernerklæring.